İSTANBUL’dan aldığı iki jeneratörü Ağrı Dağı’ndaki PKK’lı teröristlere götürmek isterken Doğubayazıt İçesinde yakalanan 29 yaşındaki Hakan Karayel, tutuklu yargılandığı Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 yıl hapis cezasına mahkum oldu.
Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 26 Ekim 2007 tarihinde ihbar üzerine ilçe girişinde durdurdukları 34 BT 8584 plakalı yolcu otobüsünde arama yaptı. Ekipler, otobüsün bagajında bulunan iki adet Kıpor KGE 1000 tipi benzinli, ip çekmeli jeneratölerin sahibi Hakan Karayel’i gözaltına aldı. Karayel’in cep telefonunda “Ey kürt oğlu, Kürdistan soylu. Peşmerge lakabın, devletin Kürdistan, başkentin Amed (Diyarbakır) olsun. Meclisin Beyazsaray, toprağın Mezopotamya, partin DTP, başkanın Apo olsun. Bu mesajı okuyan ey şerefli Kürt, Ne Mutlu Kürdüm diyene desin’ mesajı çıktı.
“Jeneratörleri ilçede sık sık elektrikler kesildiği için aldım. Örgütle ilgim yok” diyen Hakan Karayel’i mahkeme heyeti, TCK’nın 314 / 2 ile 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın 7 / 5 maddeleri uyarınca bölücü terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Karayel’in dosyası, Yargıtay’a gönderildi.