Sahte doçent diplomasıyla çocuk doktorluğu ve müdürlük yapan Ece Atalar Onaran (27), çalıştığı hastane yönetiminin yaşının küçük olmasından şüphelenmesiyle, polis tarafından yakalandı.
Sahte doçentin CV’sinde Fransa ve İngiltere’de de-ğişik branşlarda eğitimden Keşmir’de gönüllü doktorluğa kadar her tür referans var.
MUĞLA Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu mezunu olan Ece Atalar Onaran, hazırladığı sahte doçent doktor diploması ve CV’lerle hastanelere iş başvurusunda bulundu. Pendik’teki Nene Hatun Hastanesi yapılan başvuruyu iki ay önce kabul ederek, Ece Atalar Onaran’ı çocuk psikiyatristliği ile hastane müdürlüğüne getirdi. Hastane yönetimi, Onaran’ın aldığı eğitim ve yaptıklarına göre 30 olan yaşının küçük olduğunu değerlendirdi ve araştırma başlattı.
Ece Atalar Onaran’ın doktor olmadığı anlaşıldı. Emniyete bilgi verilmesiyle Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Onaran’ı hastanede gözaltına aldı. Emniyete getirilen Onaran’ın odası ve evinde arama yapıldı. Ece Atalar Onaran’ın hastanelere verdiği sahte doktor diploması ve CV’ler bulundu. Evrakta sahtecilik suçlamasıyla Pendik Adliyesi’ne edilen Ece Atalar Onaran, serbest bırakıldı. Onaran’ın hastaneye verdiği diplomasında kendini 1978 doğumlu gösterdiği, gerçekte 1981 doğumlu olduğu belirlendi.
Sahte diplomasıyla hastanelere başvuran Ece Atalar Onaran hazırladığı CV’ye göre, Fransa’da Chorlote Akademisi Tıp Fakültesi’nde okudu. Psikiyatri Ana Bilim Dalı’ndan sonra Sanskritce Sosyoloji Master’ını tamamladı. Fakülteyi bitirdikten hemen sonra 2.5 yıl Hindistan’da kalarak tüm kuzey Hindistan’ı gezdi ve savaş bölgesi Keşmir’de gönüllü doktor olarak görev yaptı. Bu sürede dünyanın tek yoga akademisi olan Vivikananda Yoga Akademisi’ne devam ederek buradan mezun oldu. Daha sonra Türkiye’ye gelerek Yeditepe Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi ile çalıştı. 2005 yılında Essex Akademisi’ne giderek hastane işletmeciliği eğitimi aldı.
Onaran, CV’sine, "2005 Temmuz ve Ağustos ayında Kuzey Hindistan’ın Leh bölgesinde Himalayalar’da bulunan 11 bin 250 metre (!) yükseklikteki Buda’nın aydınlandığı Manabaldi Tapınağı’na tırmanarak dünyada buraya çıkan ilk kadın ve Türk" ibaresini de koydu. Onaran, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baş, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu ve Emekli Orgeneral Çevik Bir’i de referans olarak gösterdi. Çevik Bir, "Bu ismi ilk defa duyuyorum" dedi.