Okan KONURALP / ANKARA
Rüşvet veren rüşvet de almıştır
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın "******’ın Enerji Bakanlığı döneminde benzin almak için rüşvet verdim" açıklamasına dönemin Türkiye Petrolleri Genel Müdürü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, rüşvet veren biri rüşvet de almıştır. İleride kendisinden bu yönde de bir itiraf bekliyorum" sözleriyle tepki gösterdi. Özyürek şunları söyledi:
UYANIKLIK 70’li yıllar Türkiye’de hem döviz sıkıntısının çekildiği, hem de akaryakıt fiyatlarının yükseldiği yıllardı. Özellikle Humeyni’nin İran’da yönetime gelmesinin ardından beş dolar olan varil fiyatı 40 dolara kadar yükseldi. Doğal olarak böyle bir dönemde Türkiye’de akaryakıt belli kısıntılarla dağıtılır ve tüketilir hale gelmiştir. Anlaşılıyor ki Başbakan her zamanki uyanıklığıyla rüşvet vererek kuralları çiğnemiştir.
SUÇLA ÖVÜNÜYOR Rüşvet vermek suç! Başbakan seviyesine gelmiş birinin geçmişte işlediği bir suçu övünürcesine söylemesi gariptir. Rüşvet vermeye alışanlar, rüşvet almaya da alışırlar. Başbakan bu açıklamasının nerelere gideceğini herhalde düşünmedi. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki rüşvet veren biri rüşvet de almıştır. İleride kendisinden bu yönde de bir itiraf bekliyorum."